Úkoly z oblasti kalibrací, metodik a HBZ
Úkoly PRM zpracované Českým kalibračním sdružením
České kalibrační sdružení (ČKS) vypracovalo několik úkolů PRM z oblasti metodik kalibrací vah s automatickou i neautomatickou činností, činnosti kalibračních laboratoří, dále příručku pro balírny HBZ, metodiku pro provádění kontrol objemu čepovaných a rozlévaných nápojů.
Výstupy těchto úkolů PRM najdete na webových stránkách ČKS.
- VII/3/10 Příručka pro uživatele vah s neautomatickou činností k vyjadřování chyb indikací a nejistot při používání a vyjadřování výsledků vážení
- VII/8/11 Revize kalibračních postupů pro váhy s neautomatickou činností s počtem dílků nad 10 000
Revize kalibračních postupů pro váhy s neautomatickou činností s počtem dílků do 10 000
- VII/3/12 Studie proveditelnosti kalibrací vah používaných ve výrobnách betonu akreditovanými metodami
- VII/7/13 Návrh pravidel pro určení rozsahu měření a hodnot CMC v případě použití náhradní zátěže při kalibracích vah s neautomatickou činností
- VII/12/14 Návrh metodiky pro kalibraci vah s automatickou činností a vyjadřování nejistot při kalibracích
- VII/10/14 Návod ČKS kalibrační a měřicí schopnosti kalibrace CMC v oblasti elektrických veličin
Návod ČKS pro stanovení měřicích schopností pro interně kalibrované etalony
- VII/10/15 Návrh metodiky kontrol objemu čepovaných a rozlévaných nápojů
- VII/12/15 Zpracování metodiky zkoušek pro kalibraci vybraných kategorií AWI a vyjadřování nejistoty měření při těchto kalibracích
-
-
- Závěrečná zpráva úkolu (PDF 475 kB)
- Metodika kalibrací AWI (PDF 737 kB)
- Příloha 1: dávkovací váhy (PDF 666 kB)
- Příloha 2: silniční váhy (PDF 667 kB)
- Příloha 3: pásové váhy (PDF 650 kB)
-
- VII/12/16 Návrh metodiky pro vyjádření cílové hodnoty obsahu hotově balených výrobků
-
VII/12/17 Návrh metodiky pro vyjádření cílové hodnoty obsahu hotově balených výrobků deklarovaných podle objemu
- II/18/17 Zpracování metodiky pro zkoušení záznamníků teplot používaných při přepravách hluboce zmrazených potravin
- VII/19/17 Překlad dokumentu WELMEC INFO 6-001, 2016 Přehled dopadu nařízení o potravinářských informacích na hotová balení
- VII/18/18 Revize kalibračních postupů pro váhy s neautomatickou činností a vytvoření nástroje pro zpracování výsledků a vyjádření nejistot při kalibracích vah s neautomatickou činností